Много хора продължават да вярват в т.нар. идеална диета. Истината е,

...
Много хора продължават да вярват в т.нар. идеална диета. Истината е,
Коментари Харесай

Възрастта определя менюто

Много хора не престават да имат вяра в така наречен " идеална диета ". Истината е, че сходно нещо не съществува. Няма и две човешки тела, които да са изцяло идентични, с цел да се поддават еднообразно на един и същи хранителен режим.

В взаимозависимост от възрастта обаче има избрани храни, които е добре да включим в менюто си и други, които е хубаво да заобикаляме напълно. Може пък тъкмо това предписание да се окаже правилният ключ към загадката за сполучливото намаляване или задържане на килограмите, за което мечтаем.

В тийнейджърска възраст

През този интервал човек към момента пораства, по тази причина тялото има потребност от значими хранителни субстанции. Но това е оня интервал от живота, в който хората нормално стартират да прескачат закуската и да ядат нездравословни храни. В тийнейджърските годините закуската е изключително значима и тя би трябвало да наложителна и да съдържа калций, протеини и желязо.

През 20-те години

Това е времето, в което е добре да заместите нездравословната храна с нейния по-здравословен еквивалент. Например: заменете чипса с пуканки, млечния шоколад с мрачен шоколад, сладоледа с плодово кисело мляко, наблегнете на печеното пилешко месо. Добре е да включите в диетата си листни зеленчуци, самун, паста, лешници, сьомга, семена чия.

През 30-те

Тъй като през тези години от живота започват избрани промени в тялото, е добре да включите в хранителния си режим храни, които заздравяват костите, като яйца, семена, ядки, пилешки гърди, киноа. Прясното и киселото мляко също са значими за костите, само че в тази възраст не трябва да се прекалява с тяхната консумация, тъй като не се усвояват толкоз добре. Не е изключено и да помислите за приема на калций и протеин под формата на хранителни добавки.

През 40-те

С цел да регулирате кръвната захар в този интервал, наблегнете на храни, богато на фибри. Броколи, пълнозърнести храни, картофи са ваши най-хубави другари. Трябва да избягвате бързите храни, само че от време на време може да се поглезите с вегетариански бургери. Най-добре е да не разчитате на храна от заведения и заведения за хранене, а сами да приготвяте храната си вкъщи. Хубаво е във всяко ваше хранене да има протеини. Включете плодове и зеленчуци без ограничавания, нискомаслени млечни артикули, домашно приготвени сандвичи.

През 50-те

С придвижване на възрастта метаболизмът ни се забавя, по тази причина е целесъобразно да ядем храни, които тялото ни може по-лесно да разгради. През 50-те години от живота си е добре да сменяем кравето мляко с бадемово мляко и зърнените закуски, които консумираме да нямат добавена захар и добавени усети. Вместо това можем да разчитаме на меда. За да понижим знаците на остаряване, може да наблегнете на авокадо, боровинки, броколи, ядки и спанак. Ябълките пък оказват помощ в битката с неприятния холестерол и диабета.

От 60 нагоре

На тази възраст е значимо да включите 5 порции зеленчуци и 2 порции плодове в ежедневното си хранене. Консумирайте храни, богати на желязо - спанак, леща и фасул. Соята и листните зеленчуци също са за предпочитане. Но би трябвало да намалите солта. Пийте повече вода и избягвайте доста сладките и доста солените храни, когато можете.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР